ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Ήταν Μάιος του 2008, όταν συγκινημένοι, όλοι εμείς, οι άνθρωποι του ANIMUS, εγκαινιάζαμε την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS. Επρόκειτο για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με στόχο και όραμα να παρέχουμε υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, όταν ο δρόμος της εξέλιξης της υγείας τους, μετά το εξιτήριό τους από ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS δεν δώσαμε απλά μια διέξοδο, αλλά δημιουργήσαμε μια δομή πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, βασισμένη σε πρωτόκολλα εξωτερικού, με την υποστήριξη υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.

Το πρώτο στοίχημα είχε κερδηθεί. Η εμπιστοσύνη των ασθενών, που μας επισκέπτονταν από ολόκληρη την Ελλάδα για να λάβουν τις υπηρεσίες μας, καθώς και η συνειδητοποίηση ότι από μόνη της η αποκατάσταση δεν ήταν αρκετή για να προσφέρουμε ολοκληρωμένη φροντίδα στους συμπολίτες μας, μας έδωσε ώθηση να σχεδιάσουμε το επόμενό μας βήμα. Τη δημιουργία της χειρουργικής κλινικής ANIMUS ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, της πρώτης αντίστοιχης στην Κεντρική Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 2014, ήμασταν έτοιμοι, ανοίγοντας τις πύλες της κλινικής στο κοινό, διασυνδέοντας τις δυο πια μονάδες. Καταφέραμε, έτσι, να καλύψουμε περαιτέρω τις ανάγκες των ασθενών, προσφέροντας επιπλέον υπηρεσίες, όπως παρακλινικός έλεγχος, διαγνωστική προσπέλαση, χειρουργική κάλυψη, κλπ.

Και το δεύτερο στοίχημα είχε κερδηθεί. Ωστόσο, στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας που οραματιζόμασταν, πολύ γρήγορα διαγνώσαμε, ότι η λειτουργία της κλινικής, αν και απαραίτητη, δεν ήταν επίσης αρκετή για να θεωρείται το εγχείρημά μας ολοκληρωμένο. Πράγματι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι μόνιμου χαρακτήρα βαριές αναπηρίες απαιτούν, μετά την αποκατάσταση ειδικό περιβάλλον μόνιμης και υποστηριζόμενης διαβίωσης. Ως αποτέλεσμα, οδηγηθήκαμε το 2017, στην ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ολοκληρωμένης δομής, της ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.) για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, μετά την αποκατάσταση.

Θα φανταζόταν κανείς ότι πια ο στόχος είχε επιτευχθεί. Αλλά, όχι. Υπήρχε μια ανάγκη, που είχαμε αφήσει τελείως ακάλυπτη, αυτή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αποτελεί το βασικότερο πυλώνα κάθε ορθολογικά οργανωμένου συστήματος υγείας. Ως απόρροια αυτής της ανάγκης, τον Μάρτιο του 2019, εγκαινιάσαμε το ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ANIMUS, το μεγαλύτερο και πληρέστερο πολυϊατρείο στην Κεντρική Ελλάδα, με έδρα τη Λάρισα. Πρόκειται για μια πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που προσφέρει τη δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα ιατρικής φροντίδας, σε 23 ιατρικές ειδικότητες, να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις με τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, να απολαύσουν υπηρεσίες εστίασης και να εξυπηρετηθούν με επαγγελματισμό και ευγένεια, χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η λειτουργία του ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS ήρθε για να ολοκληρώσει πια τη συνδεσιμότητα των υπηρεσιών υγείας του ομίλου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ρητό που αγαπούμε όλοι εμείς, οι άνθρωποι του Ομίλου ANIMUS και αποτελεί οδηγό των σκέψεων και των προσπαθειών μας. «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους». Και τα δικά μας όνειρα περιλαμβάνουν την διατήρηση της ποιότητας της υγείας κάθε συμπολίτη μας. Και τη δική σου.

Με εκτίμηση,
Αχιλλέας Νταβέλης
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ANIMUS